Lisanne van den Heuvel

Vind de genie in jezelf!

Voor mij is een genie iemand die verbanden ziet, die nog niet eerder gemaakt zijn. Rembrandt deed het door met zijn ‘schilderhandschrift’ een eigen vertaling van de werkelijkheid te maken in verf. Jij kan het ook, je bent uniek en iets nieuws creëren kan met iets heel kleins beginnen. Wat je nodig hebt, is een context en een flow! Daar kan ik bij helpen.

Mijn eigen voorkeur gaat uit naar het beginnen met en onder de knie krijgen van een materiaal (ambacht) om daar vervolgens verder mee experimenteren. Tijdens de bachelor Docent Beeldende Kunst een Vormgeving op ArtEZ leerde ik naast ambacht een concept te bedenken en daar een materiaal bij te vinden. Deze onderzoekende houding probeer ik door te geven aan mijn leerlingen. Na mijn bachelor wilde ik de diepte in om nog meer over materialen en hun toepassingen in de geschiedenis te weten te komen. Dit vond ik in de tweejarige master Technical Art History aan de Universiteit van Amsterdam. Daar vond ik mijn passie in het maken van reconstructies van kunstwerken.

De combinatie van onderzoek naar materialen in de mooiste werken, het genie in het kunstwerk proberen te ontrafelen en daar zelf dichtbij komen en dat proberen over te brengen aan verschillende doelgroepen, vind ik geweldig om te doen! Omdat mijn achtergrond en passie liggen bij schilderijen, zal ik je vanuit historische schildertechnieken meenemen in het ontwikkelen van je eigen handschrift. Maar schroom vooral niet om die onderzoekende houding mee te nemen naar huis!