Lia Nijman

Creatieve ontwikkeling neemt in mijn leven een belangrijke plaats in. Niet alleen als kunstenaar maar ook als docent, coach, collega, partner, ouder en vriendin.. Onze aarde en maatschappij hebben behoefte aan empathische mensen die flexibel zijn, vernieuwend durven denken, bereid zijn te onderzoeken, hun oordeel durven uit te stellen en zich regelmatig af vragen: “Wat als...?” Creatieve ontwikkeling is onontbeerlijk voor persoonlijke groei. Ons gevoel voor welbevinden heeft veel te maken met de mate waarin we in staat zijn onze creativiteit te benutten. Daar is een open geest en lef voor nodig. Daar is de CAN voor nodig.

Ik ben opgeleid tot docent Beeldende Vorming (tekenen, schilderen, textiele werkvormen en kunstgeschiedenis).. Na lesgegeven te hebben op middelbare scholen, beroepsopleidingen en volwassenenonderwijs ben ik tien jaar werkzaam geweest n verschillende functies in het bedrijfsleven. Vervolgens heb ik de stap gemaakt naar zelfstandig ondernemer. Inmiddels ben ik met XL ARt~WORKS ruim 15 jaar succesvol met het ontwikkelen en uitvoeren van projecten waarbij creatieve ontwikkeling bij en onderlinge verbinding tussen mensen van alle leeftijden het uitgangspunt zijn. Daarnaast ben ik opgeleid tot creatief levens- en loopbaancoach. In mijn praktijk begeleid ik mensen met levens- en loopbaanvragen en burn-out.

Samen met Jenny de Bode heb ik het denk- en doeboek ‘Creativiteit geen Kunst’ (Akasha, 5e druk) en het onderwijsboek 'Hoe Bedenk je Het?!' (Coutinho) geschreven. Het was een feest om onze gezamenlijke ideeën en kennis m.b.t. creatieve ontwikkeling te bundelen in deze twee boeken. En nog heb ik er niet alles over gezegd en geschreven. Gelukkig maar. Als docent van de CAN hoop ik nog heel veel over dit onderwerp met onze cursisten en mijn collega’s te delen.