Jenny de Bode

Ik ben overtuigd van het belang van creativiteit voor persoonlijke ontwikkeling en levensgeluk. Creativiteit kan verschrompelen wanneer er geen beroep op wordt gedaan. Dan raak je het contact ermee kwijt. Vanuit mijn liefde voor het beeldende, het talige en vooral het speelse wil ik graag een bijdrage leveren aan het stimuleren of opnieuw opwekken van de creatieve stroom bij kinderen, jongeren en volwassenen.

Samen met Lia Nijman schreef ik Creativiteit, geen kunst,(een denk- durf en doeboek voor het ontwikkelen van creativiteit in brede zin (Akasha) en Hoe bedenk je het?!, creatief denken in het basisonderwijs,(Coutinho) Ik geef workshops en cursussen in creatief schrijven en art journaling. Hierover publiceerde ik Art Journaling, de magie van tekenen, schrijven en plakken in een creatief journaal ( Akasha).

Ik studeerde grafiek (AIVE Eindhoven) en Nederlands en Engels (Mollerinstituut Tilburg). Als taaldocent werkte ik op diverse niveaus van onderwijs, van vmbo tot hbo en van kleuters tot volwassenen. Ik ontwikkel cursussen en workshops op het gebied van geleide fantasie, creatief schrijven, verhalen vertellen en taalspel.