Wie is Francis Happe

Vertragen is versnellen!


Ik heb in mijn leven talloze opleidingen gevolgd (pedagoog, rij-examinator, counseler, brandweervrouw, om maar wat te noemen). Maar de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming leerde mij het belang van echt in contact staan met mensen. Dat praten met mensen meer waard is dan praten tegen mensen. En hoe je mensen met elkaar kunt verbinden. Ik leerde dat creatieve mensen meer fouten durven maken zonder angst om te mislukken en dat je een probleem niet kunt oplossen op dezelfde manier als waardoor het veroorzaakt is.

Dot resulteerde in persoonlijke groei bij mijzelf en geregeld ook bij diegenen met wie ik werk(te); onafhankelijk van werksoort en achtergrond.. Door in allerlei verschillende wergebieden actief te zijn geweest (commercieel, welzijnswerk, gemeente, zorg en onderwijs) kan ik me verhouden tot elk type mens. 

De natuur is mijn grote inspirator. Buiten zijn geeft mij rust, laad me op en brengt mijn leven in beweging. Ik ben een fotograaf in hart en nieren en heb leerlingen begeleid om doelen om te zetten in creatieve resultaten. Nieuwsgierig zoekend naar 'het moment'. Hoe meer je vertraagt, hoe sneller dat moment zich aandient. Bewuste aandacht is daarbij de sleutel.