Wie is Bor Borren


Het probleem is ook de oplossing (Bill Mollison)

Dit citaat geldt voor elk probleem tijdens ons aardse bestaan, maar zeker voor de natuur. Als permacultuur specialist, beschouw ik elk probleem als een uitdaging waarvan wij kunnen leren. Op het moment dat wij iets beschouwen als een probleem bestaat de oplossing al. Wij moeten die dan alleen nog zien te vinden, wat soms lastig is, omdat we ons soms blindstaren op dat probleem.

Vanuit dit perspectief kijk ik ook naar de natuur en naar onze aarde. Niets is zo creatief en op de meest wonderbaarlijke manier gericht op het vinden van eigen oplossingen als de natuur zelf. Door mijn fascinatie voor de natuur ben ik me gaan verdiepen in de permacultuur.


Permacultuur is een ontwerpmethode voor tuinen en landschappen, waarbij met respect wordt omgegaan met de wetmatigheden van de natuur. Het is een hulpmiddel om natuurlijke processen te versnellen en de natujur een handje te helpen.

Ik heb 25 jaar gewerkt als zelfstandig grafisch ontwerper. Deze achtergrond als grafisch ontwerper draagt bij aan de permacultuurtuinen enĀ -landschapsontwerpen die ik nu al weer meer dan 10 jaar ontwikkel.. Daarnaast zie ik mijzelf als kunstschilder, fotograaf, kok en klusser, interesses die uitstekend combineren met, en bijdragen aan mijn werk.